FINANSIRANJE VISOKOG ŠKOLSTVA: Rektor Univerziteta u Beogradu sastao se sa ministarkom prosvete

B.B.

13. 12. 2023. u 16:30

REKTOR Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić sastao se danas sa ministarkom prosvete Srbije prof. dr Slavicom Đukić Dejanović. Tema razgovara su bile dve trenutno najvažnije teme u oblasti visokog školstva - finansiranje visokog obrazovanja i nastavnička zanimanja.

ФИНАНСИРАЊЕ ВИСОКОГ ШКОЛСТВА:  Ректор Универзитета у Београду састао се са министарком просвете

Foto: Univerzitet u Beogradu

- Profesor Đokić informisao je ministarku o aktuelnim ozbiljnim teškoćama koje veći broj fakulteta Univerziteta u Beogradu ima u vezi sa finansiranjem, materijalnim troškovima i visinom zarade zaposlenih, ističući da se u što kraćem roku nastave razgovori o novom Zakonu o finansiranju visokog obrazovanja - navodi se u saopštenju. - U vezi sa malim brojem studenata na nastavničkim zanimanjima na nekoliko fakulteta UB, i posledično nedostatkom stručnog kadra za rad u školama u Srbiji, rektor je ukazao na neophodnost da se ovo pitanje posmatra kao prioritetno u oblasti obrazovanja.

Ministarka prosvete najavila je da će, na predlog rektora, do kraja godine organizovati sastanak sa dekanima fakulteta na kojima nastavnički smerovi imaju malo studenata. U vezi sa finansijskim poteškoćama u funkcionisanju fakulteta, izrazila je razumevanje i predložila nekoliko koraka koji bi trebalo da vode ka zadovoljavajućim rešenjima.

Sastanku, koji održan u Ministarstvu prosvete, na inicijativu rektora Đokića, su prisustvovali i prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović i posebni savetnik ministarke prosvete prof. dr Janko Samardžić.

Rektor je ministarki prosvete uručio dve Platforme Univerziteta u Beogradu u vezi sa ovim problemima, koje je ranije jednoglasno usvojio Senat Univerziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024