ODLUKA UNIVERZITETA U BEOGRADU: Šumarski fakultet upravlja parcelama kraljice Natalije

Lj.B.

12. 10. 2023. u 15:18

REKTOR univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić uručio je dekanu Šumarskog fakulteta UB prof. dr Branku Stajiću odluku Saveta Univerziteta u Beogradu kojom se šuma i šumsko zemljište na više katastarskih parcela na katastarskoj opštini Blagojev kamen poverava na upravljanje Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

ОДЛУКА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ: Шумарски факултет управља парцелама краљице Наталије

univerzitet u Beogradu

Savet je ovu odluku doneo nakon što je Univerzitet kao nosilac prava korišćenja ovih parcela pozvan marta 2023. godine od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije da se izjasni o nameri koju ima u vezi sa parcelama koji je Univerzitetu darovala kraljica Natalija Obrenović, a kojima je u prethodnom periodu upravljalo Javno preduzeća Srbijašume.

Time je ozvaničena namera Univerziteta da pomenute nepokretnosti poveri Šumarskom fakultetu na čuvanje i upravljanje, s obzirom na to da ovaj fakultet od osnivanja odgovorno gazduje šumama i zemljištem, te da će tako odgovorno doprineti očuvanju i unapređenju imovine Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!