BRUCOŠI DOBILI KLJUČEVE OD SOBA: Počinje školska godina na univerzitetu u Beogradu

Lj. Begenišić

26. 09. 2023. u 11:22

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je u studentskom domu Karaburma u Beogradu svečano uručila upute za useljenje najbolje rangiranim studentima na rang listi Univerziteta u Beogradu.

БРУЦОШИ ДОБИЛИ КЉУЧЕВЕ ОД СОБА: Почиње школска година на универзитету у Београду

Mladi najčešće biraju put obrazovanja prema šansama za budući posao, Foto D. Milovanović

Đukić Dejanović: Uloga vlade i ministarstva je da studentima olakšaju život

Za ovu školsku godinu obezbeđeno je 1.231 mesto za brucoše, od čega 411 za mladiće i 820 za devojke. Đukić Dekanović je studentima poručila da danas počinje nova etapa njihovih života i jedan nov san - san da se dođe do profesionalnih ciljeva.

- Među vama vidim i ministre i čuvene naučnike i sve one koji će u budućnosti afirmisati sebe, svoju porodicu i svoju državu. U ime svega toga, držim da je danas jedan od posebnih dana u vašim životima, a velika privilegija svih nas koji smo danas sa vama - rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka je istakla da je uloga Vlade Srbije i Ministarstva prosvete da studentima poboljšaju komfor u kome će živeti i da način na koji će se hraniti bude i njihova briga.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić čestitao je okupljenima na tome što su izabrali da studiraju na Univerzitetu u Beogradu, ali i na tome što su izabrali da svoje studentske dane započnu u studentskim domovima.

- Na neki način treba da osećate pripadnost tom Univerzitetu, ne samo u vreme dok studirate, nego i posle studiranja, kao bivši studenti, kao alumnisti i da tu pripadnost Univerzitetu držite u sebi zauvek - naveo je Đokić.

Rektor je podsetio i na podatak da je za upis u studentske domove u Beogradu konkurencija bila velika - dva kandidata na jedno mesto. Kako je rekao, teže je dobiti mesto u studentskom domu nego upisati neke od fakulteta.

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić poželeo je brucošima dobrodošlicu u objekte koji će, kako kaže, već od danas za mnoge biti njihova druga kuća.

- Ovde kada pročam pred vama imam posebnu emociju zato što sam bio u sličnoj situaciji kao i vi, pre oko dve decenije. Imao sam i ista pitanja i iste nedoumice - koju ću sobu izabrati, ko će mi biti cimer, kako ću se snaći u studentskom domu, na fakultetu, kako će izgledati moji prvi susreti sa Beogradom - rekao je Minić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)