ŽIVI I HRANI SE ZDRAVO: OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu deo je Erazmus plus projekta

B.B.

21. 07. 2023. u 17:18

OSNOVNA škola "Sveti Sava" iz Vrčina ističe se po specifičnim aktivnostima, koje se realizuju kroz nastavni i vannastavni program. Na nacionalnom nivou, rad škole je ocenjen najvišom ocenom, a jedna od značajnih karakteristika je i učešće u projektima u okviru Erazmus plus programa.

ЖИВИ И ХРАНИ СЕ ЗДРАВО: ОШ Свети Сава у Врчину део је Еразмус плус пројекта

Foto: OŠ "Sveti Sava"

Novim projektom "Živi zdravo, hrani se zdravo", škola se bavi podizanjem svesti učenika o značaju zdrave ishrane kroz edukaciju o značaju aktivnog života, pravilne ishrane i povezanosti negovanja zdravih stilova života sa sveukupnim zdravljem - fizičkim, mentalnim ali i zdravljem planete.

- Samo neke od dobrobiti koje učenici imaju negujući zdrave stilove života su bolje fizičko zdravlje, veća koncentracija, jačanje moždanih funkcija i bolje usvajanje gradiva, a samim tim i postizanje boljeg uspeha - kaže Dobrica Sinđelić, direktor škole i nosilac svih aktivnosti projekta. - Učeći o zdravim stilovima života učenici unapređuju ne samo vlastito zdravlje već razvijaju i stepen ekološke svesti. Nastavnici će biti u mogućnosti da nova znanja, stečena kroz projekat, implementiraju u svoje školske planove i programe.

Foto: OŠ "Sveti Sava"

 


Sinđelić ističe da učešćem u Erazmus plus programima škola unapređuje svoje kapacitete i znanja, koja i učenicima i nastavnicima, omogućavaju profesionalni i obrazovni razvoj kao i osnaživanje postojećih i razvoj novih međunarodnih partnerstava. Partner u projektu đacima iz Vrčina je osmoletka "Toneta Čufarja" u Mariboru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove