U VOJVODINI BEZ JESENJEG RASPUSTA: Objavljen kalendar rada osnovnih i srednjih škola za sledeću školsku godinu

B. B.

22. 06. 2023. u 18:00

U PREDSTOJEĆOJ školskoj 2022/23. godini, osnovci i srednjoškolci u Vojvodini će imati tri rasputa - zimski, prolećni i letnji, a u ostatku Srbije će pored ovih, imati i jesenji predah.

У ВОЈВОДИНИ БЕЗ ЈЕСЕЊЕГ РАСПУСТА: Објављен календар рада основних и средњих школа за следећу школску годину

Foto Arhiva

Prvo polugodište za sve učenike počinje u petak, 1. septembra. Za đake u Vojvodini se završava u petak, 22. decembra, a za ostale nedelju dana kasnije, 29. decembra. Prvi "radni dan" u drugom polugodištu u vojvođanskim školama je 15. januar, u ostatku Srbije - 22. januar. Školska godina za osmake se završava se 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Školskim kalendarom jesenji raspust je predviđen od 8. do 10. novembra, pa će sa vikendom đaci imati pauzu od pet dana. Zimski raspust počinje u sredu, 3. januara i traje do petka, 19. januara. Novi mini odmor od deset dana sa vikendom, učenici će imati od 29. aprila do 6. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna . Školska godina za osmake se završava se 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugo polugodište za maturante gimnazija traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola u 31. maja. Svi ostali srednjoškolci sa nastavom završavaju 21. juna.

Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.

U našoj zemlji važe dva školska kalendara - jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?