STUB OBRAZOVANJA 185 GODINA: Filozofski fakultet obeležio značajan jubilej

B.B.

16. 06. 2023. u 12:09

SVEČANOM akademijom, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu je obeležio 215 godina od osnivanja Velike škole i 185 godina od nastanka Liceja, što se smatra i početkom rada ove visokoškolske ustanove.

СТУБ ОБРАЗОВАЊА 185 ГОДИНА: Филозофски факултет обележио значајан јубилеј

Foto K. Mihajlović

Proslava velikog jubileja održana je  pod sloganom "Stub obrazovanja", a koji danas čine oko 250 nastavnika i oko 6.000 studenata na svim nivoima studija.

- Filozofski fakultet nije samo visokoškolska istraživačka institucija, to je mesto gde se ljudi susreću, razmenjuju ideje, gde se promovišu knjige, a sve pod poznatim sloganom "nije filozofski ćutati". U to ime želim vam uspešan rad i još uspešniji razvoj u godinama koje dolaze - rekao je prof. dr Ratko Ristić, prorektor Univerziteta u Beogradu.
Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Danijel Sinani, je istakao da su ljudski resursi najznačajniji.
- Naša misija je uspostavljanje i održavanje jedinstvenog i snažnog Univerziteta i akademske zajednice, koji će odigrati svoju javnu ulogu i biti korektiv svakoj vlasti. Ali pre svega korektiv obrazovanja, na mestu koje mu pripada. Posle 215 godina ponovo govorimo o potrebi da se obrazovni sistem postavi na zdrave temelje. Ili kako je to Dositej Obradović rekao "Na obrazovanje stanovnika Srbije da se obrati najveće staranje - poručio je Sinani.
Najboljim studentima, istaknutim profesorima, zaposlenima, saradnicima, ambasadama, kompanijama, vladiniim i nevladinim organizacijama uručena su priznanja i zahvalnice Filozofskog fakuleta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave