MAŠINCI POKAZALI HUMANOST: Studenti dali krv, prikupljeno 55 jedinica

B.B.

12. 05. 2023. u 15:41

POD sloganom “Spasi život – daj krv” studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu organizovali su još jednu u nizu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi i na najbolji mogući način pokazali da su humanost i solidarnost.

МАШИНЦИ ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ: Студенти дали крв, прикупљено 55 јединица

Foto: Mašinski fakultet

Ovo je druga po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi na Mašinskom fakultetu  u protekla dva meseca.

- U prethodnoj akciji, u martu ove godine, zbog popunjenosti kapaciteta mnogi studenti nisu mogli da daju krv. Zbog toga smo odlučili da u najkraćem roku organizujemo još jednu takvu akciju. I sada, kao i tada, studenti i zaposleni na Mašinskom fakultetu su pokazali veliku zainteresovanost i želju da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji. Ukupo je prikupljeno 55 jedinica krvi -  istakao je  Nikola Jokić, student prodekan i predsednik Saveza studenata Mašinskog fakulteta.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi se tradicionalno organizuje dva puta godišnje i na drugim fakultetima Univerziteta u Beogradu, a Mašinski fakultet i ove godine može da se pohvali titulom fakulteta sa najvećim brojem davalaca.

Da studenti Mašinskog fakulteta imaju veoma visoko razvijenu svest o značaju humanitarnog i društveno-odgovornog rada govore i mnoge druge vannastavne aktivnosti koje organizuju Studentski parlament i Savez studenata Mašinskog fakulteta, uz veliku podršku uprave fakuleta. Među tim aktivnostima, pored akcije dobrovoljnog davanja krvi, izdvaja se i akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za decu iz najosetljivijih socio-ekonomskih grupa i decu sa Kosova i Metohije , kao i mnoge druge aktivnosti u domenu obrazovanja, nauke i kulture i drugih oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave