SARADNJA DVA UNIVERZITETA: U narednih pet godina razmena studenata i zajednički projekti

B.B.

12. 05. 2023. u 15:19

REKTOR Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i rektorka Univerziteta umetnosti u Beogradu prof. dr Mirjana Nikolić potpisali su sporazum o saradnji u narednih pet godina.

САРАДЊА ДВА УНИВЕРЗИТЕТА: У наредних пет година размена студената и заједнички пројекти

Univerzitet u Beogradu


 U zavisnosti od raspoloživih sredstava, saradnja će se odvijati kroz aktivnosti ili programe razmene istraživača, nastavnog i administrativnog osoblja, studenata svih nivoa studija, zajedničkih istraživački projekti, učešće na seminarima i drugim akademskim skupovima i programe stručnog usavršavanja.
Potpisani dokument je nastavak višedecenijske dobre saradnje dva prestonička univerziteta. Rektori su u dugom i srdačnom razgovoru istakli zajdničke interese za stalno unapređenje sektora naučnih i umetničkih istaživanja i prosvete u celini, posebno kroz zalaganje za najbolje moguće rešenje pitanja finansiranja, državne mature i zakona o visokom obrazovanju.
 Sastanku su prisustvovali i prorektor za nastavu UB prof. dr Dejan Filipović i prorektorka za finansije Univerziteta umetnosti prof. mr Biljana Radovanović Brkanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)