U RASINSKOM OKRUGU VIŠE MESTA NEGO UČENIKA- 2.300 đaka može da upiše prve razrede srednjih škola,a ima ih 350 manje(FOTO)

S.BABOVIĆ

11. 05. 2023. u 09:16

KRUŠEVAC-U privm razredima srednjih škola i gimnazija u Rasinskom okrugu biće 2.300 slobodnih mesta, bezmalo 350 više u odnosu na broj učenika koji upravo završavaju osme razrede.

У РАСИНСКОМ ОКРУГУ ВИШЕ МЕСТА НЕГО УЧЕНИКА- 2.300 ђака може да упише прве разреде средњих школа,а има их 350 мање(ФОТО)

Foto:S.Babović

-Svih 1.953 učenika osmih razreda moći da upiše neku od škola sa liste želja-kaže Miodrag Pešić,prosvetni savetnik Školske uprave u Kruševcu.

Najtraženije srednje škole u Rasinskom okrugu prethodnih godina bile su Medicinska srednja škola, IT odeljenje Gimnazije,Ekonomska škola i gotovo svaki profil koji otvara vrata digitalnog sveta. Jedan od njih je u Prvoj tehničkoj školi,koja se zajedno sa još 13 srednjih škola i gimnazija predstavila na Sajmu obrazovanja i profesionalne orjentacije u Kruševcu.

-Nudimo tri smera mašinstvo,eletrotehnika i saobraćaj sa 11 obrazovnih profila različitog spektra,ukupno imamo 330 slobodnih mesta-ističe za „Novosti“ Nebojša Milićević,profesor mašinske grupe predmeta.

Inovativni modeli učenja privlače sve više učenika,pa je tako i u Ekonomskoj školi, gde se upisuju budući komercijalisti, finansijsko-račuvovodstveni,ekonomski,poslovno-pravni tehničari,trgovci. Od naredne školske godine pridružiće im se i turistički tehničari.

-Koristimo inovativne metode i obučavamo učenike za rad u virtuelnom preduzeću -kaže Slađana Kaplarević,profesorka stručnih ekonomske grupe predmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)