ĐACI IZ FRANCUSKE UČE KOD NAS: Tehnička škola "Drvo art" cenjena kod kolega iz inostranstva

B.B.

02. 05. 2023. u 16:21

TEHNIČKA škola "Drvo art" bila je tri nedelje domaćin grupi francuskih učenika, budućih stolara, iz partnerske škole Lyce des Mtiers d'Art iz Sent Kventina.

ЂАЦИ ИЗ ФРАНЦУСКЕ УЧЕ КОД НАС: Техничка школа Дрво арт цењена код колега из иностранства

Tehnička škola "Drvo art", Foto Z. Jovanović


Prestižna francuska srednja stručna škola Lyce des Mtiers d'Art iz Sent Kventina je, za partnera u nastavi, izabrala Tehničku školu "Drvo art". Da se kvalitet prepoznaje, uprkos skromnije opremljenim radionicima i kabinetima, pokazalo se i na ovom primeru. Iako dolaze iz škole u kojoj svaki učenik ima svoj kutak za rad i mašinu, znatno više časova praktične nastave, ipak su, za sticanja praktičnih znanja, izabrali baš školu na Dorćolu.
Prvi put su kontakt ostvarili u maju 2021. godine, a delegacija naših đaka i šprofesora je, takođe, posetila kolege u Francuskoj. Sent Kventin se nalazi u centru industrije nameštaja Francuske, na reci Somi. Zanimljivo je da gradić ima spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, koji je podignut 1936. godine, u okviru spomen-parka žrtavma Prvog svetskog rata. Gosti iz Francuske nisu znali da se u Beogradu nalazi spomenik srpsko-francuskog prijateljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)