MINISTARI POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI: Jačamo saradnju sa Italijom u oblasti obrazovanja i nauke

Lj.B.

22. 03. 2023. u 15:38

MINISTAR prosvete Branko Ružić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ministarka za visoko obrazovanje i istraživanje Italije Ana Maria Bernini potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji Srbije i Italije u oblasti visokog obrazovanja i nauke.

МИНИСТАРИ ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ: Јачамо сарадњу са Италијом у области образовања и науке

Ministarsto prosvete

Ministar Ružić istakao je da će ovaj Memorandum doprineti još boljoj saradnji dve zemlje u oblasti obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Potpisivanju Memoranduma prethodio je sastanak ministra Ružića i italijanske ministarke, a tokom razgovora bilo je reči i o jačanju saradnje Srbije i Italije u oblasti visokog i dualnog obrazovanja.

Ministar je naveo da u Srbiji posluje veliki broj italijanskih kompanija i ocenio da je važno da što veći broj njih bude uključen u sistem dualnog obrazovanja.

„Osim nacionalnog modela dualnog obrazovanja u srednjim školama, omogućili smo i studije po dualnom modelu“, rekao je ministar i podsetio da je formirana i posebna Kancelarija za dualno obrazovanje.

Ministar je rekao da je sve veće interesovanje učenika u Srbiji za učenje italijanskog jezika i da je zbog toga važno da se za njih stvore dodatne mogućnosti, kroz razmenu učenika, letnje kampove i centre za učenje italijanskog jezika.

Ružić je podsetio da se dvojezična nastava na srpskom i italijanskom jeziku realizuje u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Ministar Ružić zatvorio je danas forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, koji je održan u Privrednoj komori Srbije.

Tom prilikom potpisana je i Deklaracija o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, nauke, kulture i umetnosti.

Deklaraciju su potpisali ambasador Italije Luka Gori i dekani pet univerziteta u Srbiji – Univerzitet u Beogradu, Univerzitet umetnosti iz Beograda, Univerzitet u Nišu, Univerzitet u Kragujevcu i Univerzitet u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!