POČASNI DOKOTRAT UGLEDNOM NEMAČKOM HEMATOLOGU: Univerzitet u Beogradu dodelio priznanje Nikolausu Martinu Kregeru

Lj.B.

10. 03. 2023. u 12:26

PROF. dr Nikolaus Martin Kreger, direktor Univerzitetske klinike za transplantaciju matičnih ćelija Ependorf u Hamburgu, predsednik Evropskog Udruženja za transplantaciju matičnih ćelija i predsednik Nemačkog udruženja za transplantaciju kostne srži, proglašen je počasnim doktorom nauka Univerziteta u Beogradu.

ПОЧАСНИ ДОКОТРАТ УГЛЕДНОМ НЕМАЧКОМ ХЕМАТОЛОГУ: Универзитет у Београду доделио признање Николаусу Мартину Крегеру

Univerzitet u Beogradu

Na svečanosti u Rektoratu UB, počasni doktorat prof. Kregeru uručio je rektor prof. dr Vladan Đokić, sa izrazima velike zahvalnosti za saradnju sa kolegama u Beogradu i čestitkama za naučna i lekarska dostignuća, koja će znatno doprineti i napretku naših lekara i istraživača u medicini.

Profesor Kreger dao je veliki globalni doprinos dijagnostici i lečenju malignih hematoloških bolesti, kao što su leukemija, limfom i multipli mijelom. Dobitnik je brojnih nagrada, organizator međunarodnih stručnih sastanaka, koautor preko 600 radova publikovanih u prestižnim časopisima i urednik u najvažnijim hematološkim udžbenicima. Izabran je za gostujućeg profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu 2018. godine, gde je do sada održao dva predavanja i bio stručni edukator tima za transplantaciju Klinike za hematologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Za počasnog doktora nauka izabran je odlukom Senata UB, a na predlog Medicinskog fakulteta, čije su obrazloženje i profesorov rad predstavile prodekanka prof. dr Tatjana Pekmezović i prof. dr Milena Todorović Balint. Zahvaljujući na najvišem priznanju Univerziteta u Beogradu, dr Kreger je najavio nastavak saradnje na polju usavršavanja lekara iz oblasti transplantacione biologije matičnih ćelija, kao i učešće beogradskih mladih doktoranata u istraživačkom centru Ependorf radi realizacije dela doktorskih studija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini