OSVOJILI SEDAM MEDALJA:Uspeh studenata novosadskog PMF u Solunu i Riminiju

Lj.P.

01. 03. 2023. u 20:03

SA Međunarodnog kulinarskog takmičenja International Culinary Competition of Southern Europe, održanog od 17. do 20. februara u Solunu, studenti gastronomije osnovnih i doktorskih studija sa Katedre za gastronomiju novosadskog Prirodnomatematičkog fakulteta, vratili su se okićeni medaljama.

ОСВОЈИЛИ СЕДАМ МЕДАЉА:Успех студената  новосадског ПМФ у Солуну и Риминију

FOTO:PMF

Nadmetanje je održano pod pokroviteljstvom Svetske kulinarske asocijacije (WACS) i nacionalnog udruženja kuvara iz Grčke. Posle dva meseca intenzivnog treniranja sa svojim profesorima-mentorima Goranom Radivojevićem, dr Majom Banjac i dr Bojanom Kalenjuk Pivarski, mladi gastronomi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, zlatnu medalju u kategoriji restoranski desert osvojila je Miana Čugalj, u istoj kategoriji srebrno odličje pripalo je Veliboru Ivanoviću, dok se Stefan Šmugović okitio takođe srebrnom medaljom, ali u kategoriji jelo od peradi. U istoj kategoriji, bronzane medalje pripale su Milici Petrušić i Milanu Čugalju.

Podršku za odlazak tima na takmičenje u velikoj meri pružio je Pokrajinski sekreterijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Departman za geografiju, turizam i  hotelijerstvo i Prirodnomatematički fakultet.

Uporedo uz pripreme za Solun, u fakultetskoj laboratoriji za gastronomiju, intenzivno se treniralo za odlazak na Global Chef Challenge u Riminiju, održanog od 19. do 22. februara. To je, inače, najznačajnije takmičenje posle Kulinarske olimpijade i Svetskog kupa.

Nastavnik veština Goran Radivojević i studentkinja Saveta Bikić su kao članovi tima Kulinarske federacije Srbije branili boje naše zastave u kategoriji vegan i osvojili su srebrnu medalju i kvalifikacije na Svetski kup u Singapuru 2024. godine.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona