STIPENDIJE NAJBOLJIMA: SPC nagradila studente završnih godina šest fakulteta

B.B.

25. 02. 2023. u 20:39

NjEGOVA Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, uručio je u kripti Hrama Svetog Save godišnje stipendije studentima završnih godina fakulteta osnivača Univerziteta u Beogradu, među kojima su: Mašinski, Elektrotehnički, Medicinski, Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski fakultet.

СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМА: СПЦ наградила студенте завршних година шест факултета

Foto: SPC

Odluku o tome koji su studenti dobili stipendije donela je, od strane Patrijarha, imenovana konkursna komisija

- Prosveta je ključna tačka u jednom narodu, a mi pokušavamo da se držimo svega što je identitet, autentičnost i trajno. Pored ove inicijative koju smo pokrenuli prošle godine, ambicija nam je da na ovaj način budemo prisutni i na svim drugim univerzitetima našeg naroda, ali i mimo toga -  poručio je Patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Dobitnike stipendija i mnogobrojne zvanice pozdravio je i ministar prosvete  Branko Ružić i tom prilikom izrazio zahvalnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju što, kako je istakao, prepoznaju značaj obrazovanja za budućnost naše zemlje i obezbeđuju stipendije kao dodatni podstrek najboljim studentima.

Među brojnim uvaženim zvanicama bili su i visoki predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, prof. dr Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu; dr Radivoje Stojković, predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Republike Srbije; dr Zlatko Grušanović, direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja; predstavnici Grada Beograda, predstavnici fakulteta čiji su studenti dobili stipendije, kao i predstavnici studentskih organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)