PRILIKA DA MLADI UMETNICI MNOGO NAUČE: Arhitekta Boris Podreka na Univerzitu umetnosti

Lj.B.

17. 02. 2023. u 10:54

AKADEMIK arhitekta Boris Podreka, počasni doktor Univerziteta umetnosti u Beogradu, održaće na ovom Univerzotetu predavanje pod nazivom "Arhikultura". Predavanje će biti održano u ponedeljak u 12 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu.

ПРИЛИКА ДА МЛАДИ УМЕТНИЦИ МНОГО НАУЧЕ: Архитекта Борис Подрека на Универзиту уметности

Foto: MPU

Na ovom Univerzitetu ističu da će predavanje Borisa Podreke biti izuzetna prilika da se studenti, nastavnici, saradnici i stručna javnost sretnu sa ovim izuzetnim arhitektom i umetnikom čiji je rad uticao na generacije stručnjaka iz oblasti umetnosti.

Predavanje se organizuje u saradnji sa Muzejem primenjenih umetnosti i uz podršku Austrijskog kulturnog foruma, a u okviru izložbe "Arhikultura koja je u Muzeju primenjene umetnosti otvorena do 15. marta 2023.

Boris Podreka je jedan od nauticajnijih arhitekata i umetnika današnjice, koji odrasta u višejezičnoj sredini i stvara u multikulturnom ambijentu na prostoru između Beograda i Ljubljane, Trsta i Venecije, Beča i Štutgarta. Svoju stvaralačku praksu i teorijsku poziciju imenuje kao "poetiku razlika". Za izuzetan rad i ogroman doprinos arhitektonskoj, umetničkoj i kulturnoj sceni kod nas i u svetu, decembra 2007. godine dodeljen mu je počasni doktorat Univerziteta umetnosti u Beogradu. Nosilac je i počasnog doktorata Univerziteta u Mariboru. Bio je redovni profesor na Univerzitetu u Štutgartu. Od 2008. godine je inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)