DEVOJKE U NAUCI: Ministar Jovanović otvorio hakaton za studentkinje i srednjoškolke

B.B.

26. 01. 2023. u 17:52

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, svečano je otvorio AFA Hakaton za studentkinje i srednjoškolke- HACKITgirls, u Muzeju nauke i tehnike.

ДЕВОЈКЕ У НАУЦИ:  Министар Јовановић отворио хакатон за студенткиње и средњошколке

Hakaton u Muzeju nauke i tehnike

- Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je tradicionalni pokrovitelj hakatona u cilju podsticanja devojčica i devojaka za uključivanje u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike(STEM) - poručio je Jovanović. - Procene su da će do 2030. godine, u svetu, čak 60 odsto novonastalih poslova, koji vas čekaju u budućnosti, biti u tim oblastima. IKT sektor u Srbiji, više nego ikada, dominira i čini jednu od glavnih poluga razvoja i prosperiteta. Zadovoljstvo mi je što prisustvujem ovakvim skupovima, gde se ističu prave vrednosti i ulaže u mladost, pamet, najdragocenije alate koje jedno društvo mora da neguje i da ostavi budućim naraštajima.

On je istakao da država kreira preduslove koji će mladima omogućiti brži napredak i savremene uslove obrazovanja, jer nema uspeha ni konkurentnosti bez digitalne pismenosti i kompetencija.

Na ovogodišnjem događaju „HACKITgirls“ u organizaciji udruženja AFA, učestvuje 50 učesnica iz cele Srbije koje će u timovima, sa mentorkama iz tehnoloških kompanija raditi na pronalaženju idejnog rešenja za zadati problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!