NOVI SJAJ BIBLIOTEKE: Grad izdvojio četri miliona za sređivanje bibliotek u Filološkoj gimnaziji

B.B.

01. 06. 2022. u 15:48

KNjIŽNI fond Filološke gimnazije u Beogradu je sačuvan, a đaci su dobili modernu biblioteku.

НОВИ СЈАЈ БИБЛИОТЕКЕ: Град издвојио четри милиона за сређивање библиотек у Филолошкој гимназији

Foto: Grad Beograd

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, investicijom vrednom oko četiri miliona dinara, koje je opredelio Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, sprečeno je propadanje fonda školske biblioteke Filološke gimnazije, a đaci i nastavnici su dobili prostor za čitanje i učenje i nove mogućnosti za rad

- Fond biblioteke je bio ugrožen zbog neadekvatnog prostora za čuvanje knjiga - naveo je Gak. - Oko tri miliona dinara uloženo je u sanaciju dotrajalog prostora biblioteke, zamenu korodiranog izloga i oštećenog nameštaja, a preostalih milion dinara za opremu. Obezbeđeni su novi računari, kao i platno za projekcije filmova i projektor. Sada je ovo prostor kakav zaslužuju učenici Filološke gimnazije.

Direktorka Filološke gimnazije Dragana Ćećez Iljukić objasnila je da je napravljen prostor za kretanje i rad unutar čitaonice.

-  Postoji radni deo za učenike gde mogu da sede i koriste laptop i pretražuju ono što ih zanima, kao i deo čitaonice gde mogu da rade i uče - rekla je Ćećez Iljukić.  - Školska biblioteka ima oko 25.000 knjiga.

Filološka gimnazija ima 645 učenika, u redovnoj nastavi se izučava devet jezika: engleski, nemački, francuski, ruski, norveški, italijanski, španski, kineski i japanski, kao i dva klasična - starogrčki i latinski.

Fakultativno učenici Filološke gimnazije kao treći jezik mogu da uče finski, korejski, češki i turski jezik. U okviru škole postoji odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, gde pored praktičnih veština učenici stiču primenjiva znanja o zanimanjima u pozorištu, filmu, u kreativnoj industriji i gejmingu.

Za ukupno 188 slobodnih mesta u Filološkoj gimnaziji ove godine se prijavilo duplo više kandidata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)