ZA BOLJI KONTAKT SA PRIVREDOM: Studenti Mašinskog fakulteta tvroci nove platforme

B.B.

23. 05. 2022. u 09:57

STUDENTI i istraživači Univerziteta u Beogradu će ubuduće, zahvaljujući platformi "StudENTER", koja je dostupna svim akademcima u Srbiji i regionu, imati priliku da se povežu sa privredom, a i međusobno.

ЗА БОЉИ КОНТАКТ СА ПРИВРЕДОМ: Студенти Машинског факултета твроци нове платформе

Foto: Mašinski fakultet


U "bazi" se nalaze informacije o kompanijama koje nude stručnu praksu, projektima i istraživanjima gde mogu da budu angažovani, ali i vesti o obukama, naučnim i stručnim konferencijama i drugim studentskim događajima. Kreirali su je studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu uz tehničku podršku IT kompanije "Projectland".
Na platformi je trenutno registrovano više od 500 studenata i oko 50 kompanija, a pored svoje primarne funkcije koja podrazumeva direktnu komunikaciju mladih akademaca i privrednih subjekata, StudENTER platforma nudi i druge sadržaje poput bloga, foruma, oglasa i slično.
Inicijator projekta je Savez studenata Mašinskog fakulteta, želeći da po ugledu na poznate evropske univerzitete, razviju paltformu koja će omogućiti bolju komunikaciju između studenta i privrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri