PREMIJERA " U ČELJUSTI MEDVEDA" : Na sceni Bitef teatra u režiji Svetlane Dimčević.

V.V.S.

17. 05. 2021. u 15:24

U KOPRODUKCIJI Bitef teatra i Merchant Culture (Velika Britanija)nastala je predstava " U čeljusti medveda" Dejvida Kruka, čija je premijera 23.maja na beogradskoj sceni, u režiji Svetlane Dimčević.

ПРЕМИЈЕРА  У ЧЕЉУСТИ МЕДВЕДА : На сцени Битеф театра у режији Светлане Димчевић.

Bitef teatar

"U čeljusti medveda" je moderan, novi komad britansko-jevrejskog pisca Dejvida Kruka koji na kamerni način, dramatizuje, poslednje godine pritvora i neosnovanu smrt Raula Valenberga, švedskog diplomate koji je spasio desetine hiljada Jevreja u Drugom svetskom ratu - najavljuju iz Bitef teatra.

Raul Valenberg, sin industrijaliste, diplomata u Budimpešti, nestao je 17. januara 1945. godine. Njegov kraj života, u KGB zatvoru u Moskvi se u ovoj drami stavlja pred sud publike. Da li je moguće da je Valenberg zaista bio samo dobar čovek? Ili je ipak imao neku korist od falsifikovanja dokumentata koje je delio Jevrejima da odu u Švedsku i pobegnu od smrti?

Igraju Damjan Kecojević i Marija Bergam. Kostim i scenografija uradio je Aleksandar Denić,muziku Aleksandra Đokić,a autor fotografija je Nenad Šugić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!