NEDELJA PROĐE- VOJIN ĆETKOVIĆ: Nije loše biti čovek

Ivan Lovrić

16. 05. 2021. u 10:30

IGRAO je kod mnogih reditelja, a nedavno ga je vodila i ruka jednog akademika. Sa Brankom Katić igra glavnu ulogu u filmu "Nije loše biti čovek" pisca, reditelja i akademika Dušana Kovačevića. Premijera se sa nestrpljenjem očekuje.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ- ВОЈИН ЋЕТКОВИЋ: Није лоше бити човек

Foto Z. Jovanović

Vojin Ćetković nastupa i u pozorištu, ali najšira publika ga pamti po brojnim TV serijama i filmovima. Upravo se reprizira serija "Moj rođak sa sela", u kojoj tumači lik oficira Vranića.

* Da li gledate reprizu "Rođaka" i drugih vaših serija?

- Ponekad bacim oko. Trenutno nisam gledao, imao sam mnogo posla. Inače, te serije mi deluju bolje sada, u reprizama, nego kada su se pojavile.

* Ova serija je i sada rado gledana. Zašto nije imala nastavak?

- Stvarno ne znam koji su razlozi što nije nastavljena.

* Kako tumačite pravu poplavu TV serija, ne samo domaćih već i stranih?

- Prosto, to je bilo potrebno kako bi se ljudi zadržali kod kuća, uz televiziju u vreme ove pandemije. To su producenti, naravno, shvatili i prihvatili.

* Igrali ste uloge iz istorije, ali i sadašnjosti. Koje su vam draže?

- Najdraže mi je kada je uloga dobro napisana, bez obzira na to da li je istorijska ili savremena.

* Snimili ste i film "Nije loše biti čovek". Šta nam on donosi?

- Mogu samo da kažem da nam donosi jednu toplu ljudsku priču i zapitanost da li nešto postoji posle smrti. Sve u svemu, nije loše biti čovek.

* Kako je igrati kad režira jedan akademik?

- Ogromno zadovoljstvo, verujte mi. Mnogo je lakše tako nego igrati kod nekog ko ne zna šta treba da radi. Naravno, radio sam i ranije sa velikim ljudima, a neki su, mislim, i bili akademici.

* U serijama i filmovima bilo je kadrova koje ste delili sa suprugom i glumicom Slobodom. Da li ste na sceni uspeli da budete samo kolege?

- Naravno. Uvek kolege i prijatelji.

* Da li je rad pred kamerama protivteža pozorištu?

- Nije. Dobro je da glumci budu zastupljeni i na filmu i na televiziji i u pozorištu.

* Koji su vam dalji glumački planovi?

- Trenutno radim predstavu "Široka zemlja" u JDP u režiji Marka Manojlovića.

* Na Fruškoj gori imate kuću. Kako provodite vreme u ovo doba korone?

- Sa zadovoljstvom smo boravili u našoj kući u Čortanovcima. Moja porodica se među prvima vakcinisala. Apsolutno poštujemo sve mere, kako kod kuće, tako i u pozorištu i na snimanju.

* Šta vam je obeležilo proteklu nedelju?

- Zaista ne znam. Ne izlazim iz pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!