"TADA MI JE PUKAO FILM I OTIŠAO SAM U SOVJETSKI SAVEZ": Zafir Hadžimanov je prvo bio glumac, evo kako je odlučio da se bavi muzikom

Novosti online

27. 03. 2021. u 16:06

ZAFIR Hadžimanov je preminuo danas od posledica korona virusa.

ТАДА МИ ЈЕ ПУКАО ФИЛМ И ОТИШАО САМ У СОВЈЕТСКИ САВЕЗ: Зафир Хаџиманов је прво био глумац, ево како је одлучио да се бави музиком

Foto: V. Danilov

Ovaj kantautor, pesnik, glumac je rođen 1943. godine u Kavadarcima, Makedonija. Završio je gimnaziju i muzičku školu u Skoplju, gde je počeo da se bavi muzikom i pozorištem. 1967.godine diplomirao je glumu na FDU u Beogradu. Paralelno sa studijama, nastupao je kao pevač zabavne muzike i snimio svoje prve dve ploče na kojima je i autor tekstova.

Malo je poznato da je prvo počeo da se bavi glumom.

- Nisam imao strpljenja da igram levu nogu od stola i čekam da me uloga pogodi. Bio sam srećnije ruke, lepo je kad te u mladosti prati i zrnce sreće. Čim sam krenuo, dobio sam izvanrednu ulogu u predstavi "Pantaglez" u Ateljeu 212, kod Mire Trailović. Komisija iz Centralnog komiteta je skinula predstavu! Tada mi je pukao film i odlučio sam da ne čekam s pismom na tacni, nego sam otišao u Sovjetski Savez da pevam, pošto su me zvali. Ostao sam tamo četiri meseca i vratio se s kupljenim stanom, autom i čime sve ne. Senka i ja smo doneli dva kofera love - pričao je Zafir.

Osvrnuo se i na to što nikada nije bio komercijala.

- Od prvog trenutka sam bio antišlager pevač. Nikada nisam išao na to da se podvučem pod kožu publici da bih je kupio, ali i moj sin Vasil mi stalno ponavlja da je uvek bilo i biće ljudi koji žele da slušaju i nešto drugo, a ne samo trange-frange - "semenke za grickanje, dupe za vatanje", ha, ha. Mog sina danas zovu balkanskim kraljem džeza, a mene su nekad zvali imperatorom šansone. Treba uzeti u obzir da ni publika nije večna. Sigurno je veći deo moje publike otišao u večna lovišta - rekao je.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna