POČELE PROBE „MAČORA U ČIZMAMA“: U novoj podeli članovi ansambla „Buhe“

V.V.S.

26. 03. 2021. u 14:38

U POZORIŠTU „ Boško Buha“ u toku su probe predstave „Mačor u čizmama“, po tekstu Igora Bojovića i u režiji Juga Radivojevića.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ „МАЧОРА У ЧИЗМАМА“: У новој подели чланови ансамбла „Бухе“

Pozorište "Boško Buha"

Ovaj komad već je sa velikim uspehom igran u istom teatru, u režiji Milana Karadžića.

Predstava je zvedena više od tri stotine puta, a 1995. godine je učestvovala na Sterijinom pozorju. Tada je Igor Bojović dobio Sterijinu nagradu za tekst savremene komedije, Milan Karadžić vanrednu Sterijinu nagradu za režiju, Geroslav Zarić za scenografiju, a Božana Jovanović i Geroslav Zarić bili su dobitnici nagrada Udruženja umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera.

U novoj podeli članovi su ansambla „Buhe“: Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Viktor Savić, Zoran Cvijanović, Borka Tomović, Katarina Marković, Goran Jevtić, Miloš Vlalukin i Nenad Nenadović, a kao gost pojaviće se Igor Damnjanović, koji je i autor scenskog pokreta i pomoćnik reditelja. Scenograf je Jug Radivojević, kostimograf Tatjana Radišić, koreograf Milica Cerović, a komozitori su Aleksandar Lokner i Bajaga. Premijera je najavljena za 29.april na sceni Teatra „Vuk“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024