"ZAJEDNO SMO JAČI": Milan Marić uputio snažnu poruku mladima koji misle o samoubistvu

Novosti online

22. 03. 2021. u 19:21

GLUMAC Milan Marić iskoristio je priliku da, tokom gostovanja na RTS-u, uputi snažnu poruku mladima u Srbiji koji se suočavaju sa mentalnim problemima u vrlo izazovnim vremenima pandemije.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ: Милан Марић упутио снажну поруку младима који мисле о самоубиству

Foto: Printskrin

Broj samoubistava mladih zabrinjava – prošle nedelje su za samo 24 sata tri osobe izvršile samoubistvo u Beogradu. Ova, ali i druga samoubistva mladih u poslednje vreme, potresla su javnost i usmerila pažnju na ugroženost mentalnog zdravlja, pogotovo mladih.

Glumac Milan Marić je tim povodom, gostujući u Beogradskoj hronici, mladima poručio da razgovaraju o mentalnom zdravlju i uputio im snažnu poruku.

- Život ionako jeste manje ili više komplikovan i sve ono što živimo poslednjih godinu dana i više jeste kao vanredno stanje i može da utiče na to da se osećate usamljeno, tužno, razdražljivo, nesigurno.

Probajte da pričate sa roditeljima, prijateljima. Ako ne želite sa njima, možete da pozovete ljude iz Nacionalnog centra za sprečavanje samoubistva, oni rade 24/7, potpuno je anonimno, besplatan je poziv, broj je 011 7777 000 ili ljude iz organizacije Srce, oni rade svakog dana od 14 do 23, broj je 0800 300 303, možete anonimno da razgovarate s tim ljudima. Zajedno smo jači - poručio je Milan Marić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!