ŽENE UMETNICE I KAO INSPIRACIJA: Retrospektivna izložba sa Sisevačke kolonije u Kulturnom centru “Paraćin”

Z. Rašić

05. 03. 2021. u 22:01

U GALERIJI Kulturnog centra u Paraćinu danas je postavljena treća u nizu retrospektivnih izložbi radova nastalih tokom prethodnih 45 godina na Sisevačkoj likovnoj koloniji.

ЖЕНЕ УМЕТНИЦЕ И КАО ИНСПИРАЦИЈА: Ретроспективна изложба са Сисевачке колоније у Културном центру “Параћин”

Foto: Z. R.

Kako se događaj organizuje povodom Međunarodnog dana žena, postavka je prigodnog sadržaja, pa posetioci mogu da se upoznaju sa odabranim radovima žena-umetnica koje su bile učesnice ove kolonije.

U prethodnih 45 godina jedna od najstarijih likovnih manifestacija u Srbiji okupljala je oba pola podjednako, a svaki od učesnika imao je obavezu da dva svoja dela pokloni organizatoru, pa je Kulturni centar stekao izuzetno bogat umetnički fond.

Aljoša Gligorijević, vršilac dužnosti direktora ove ustanove kulture, ističe da su žene u umetnosti ne samo stvaraoci već i inspiracija, što se na izloženim slikama može videti, a svakako su zaslužile da se predstavi njihov rad.

Posetioci retrospektivnu postavku mogu da pogledaju od ponedeljka, 8. marta, do kraja tog meseca. Podrazumevaju se manje grupe ili individualni obilasci galerije, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju