"NOĆ SMO PROVELI U POLICIJI, DOBILI SMO BATINE ZBOG PEVANJA": Glumica LJiljana Dragutinović o dogodovštinama iz mladosti sa Petrom Božovićem

Novosti onlajn

27. 02. 2021. u 16:52

GLUMCU Petru Božoviću uručena je prestižna nagrada za životno delo Dobričin prsten u holu male scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

НОЋ СМО ПРОВЕЛИ У ПОЛИЦИЈИ, ДОБИЛИ СМО БАТИНЕ ЗБОГ ПЕВАЊА: Глумица Љиљана Драгутиновић о догодовштинама из младости са Петром Божовићем

Foto: V. Danilov

O Petru je nadahnuto govorila i Ljiljana Dragutinović, koja ga je predložila za nagradu. Glumica je otkrila kako su jedno jutro dočekali u policiji.

Foto: Printscreen/Instagram

- U mladosti smo bili gladni i žedni, a ti si bio najveći dasa u glumištu i kod devojaka. Ceca bi rekla - bio si mnogo lep. Ti si bio naš Džejms Din s razlogom. Napravili smo velike predstave, koje smo igrali duž cele Jugoslavije. Pevali bismo ulicama Beograda. Jednom nas je zbog pevanja uhapsio policajac. Dobili smo fine batine. Najviše pamtim tvoje čvrsto i neprobojno lice. Morao si se štititi od nečasnih ljudi, a sada kad si dobio Dobričin prsten, molim te da ti se na tren ozari to tvoje lice. Ali vrati se na stari položaj da te ne bi progutale ale - rekla je Ljilja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)