SVAKOGA DANA GUBIMO JUNAKE NAŠEG DOBA: Siniša Pavić o odlasku svog prijatelja i saradnika Vojkana Borisavljevića

Novosti online

23. 02. 2021. u 18:00

PROSLAVLjENI srpski scenarista i autor omiljenih TV serija Siniša Pavić progovorio je danas o svom preminulom prijatelju i saradniku Vojkanu Borisavljeviću.

СВАКОГА ДАНА ГУБИМО ЈУНАКЕ НАШЕГ ДОБА: Синиша Павић о одласку свог пријатеља и сарадника Војкана Борисављевића

Foto: V. Danilov

Pavić je otkrio kako je upoznao Borisavljevića, ali je smogao snage da progovori i o odlasku čuvenog kompozitora koji nas je danas napustio.

- Kad je 1968. Stole Janković odlučio da snima film po mom romanu "Višnja na Tašmajdanu" odveo me je, sećam se, u Gradsku kafanu na Trgu republike i rekao mi: "Ovo je sin mog ratnog druga, sjajan je, on će raditi muziku za film" - tako sam upoznao Vojkana, i od tada pa do kraja njegovih dana ostali smo veliki prijatelji.

Pored jakog prijateljstva vezivala ih je i saradnja na filmu "Višnja na Tašmajdanu", kao i serijama "Vruć vetar", "Bela lađa" i "Junak našeg doba", čiju drugu sezonu nažalost neće raditi.

- Ali mi ćemo se truditi da sačuvamo njegovu muziku. Vojkan je bio divan, druželjubiv, spreman da uradi sve što zamislite, da iskomponuje za čas, u svako doba kada bi nam zatrebala kompozicija, moja Ljiljana bi govorila "Samo Vojkana zovi". Bilo ga je teško naći jer je bio vrlo tražen, ali čim bismo ga našli dobili bismo odgovor "Nema problema" i kompozicija na Ljiljanine stihove bi stizala. Njegov odlazak je ogromna šteta i gubitak za svaku produkciju a pogotovo našu, ali i za svet, retki su ljudi koji su tako baš uvek nasmejani, da po njemu ne biste mogli ni pomisliti da ga nešto muči. Svakoga dana gubimo po nekog junaka našeg doba a nisam baš siguran da se istovremeno rađa dovoljno novih, da stane na njihova mesta... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!