MIRJANI KARANOVIĆ "TATJANA LUKJANOVA"

S. B. M.

20. 02. 2021. u 14:46

BEOGRADSKO dramsko pozorište obeležava danas 74 rođendan, a glavna godišnja nagrada "Tatjana Lukjanova" (za višegodišnji doprinos ovoj kući i pozorišnom životu Srbije) uručena je Mirjani Karanović.

МИРЈАНИ КАРАНОВИЋ ТАТЈАНА ЛУКЈАНОВА

Foto: Ž. Knežević

Dan pozorišta, biće obeležen i večerašnjim premijernim izvođenjem predstave "Kišne kapi na vrelom kamenju" Rajnera Vernera Fazbindera, u režiji Juga Đorđevića.

Upravni odbor BDP ( Aleksandar Stamatović, Snežana Kutrički, Nataša Marković, Milorad Damjanović i Petar Benčina) dodelili su godišnje nagrade, a "Tatjana Lukjanova" pripala je Mirjani Karanović zbog predstave "Čitač". Njoj je nagradu uručio Jaguš Marković.

- Beskrajno mi je drago zbog ove nagrade, jer je Lukjanova ostavila veliki trag kad je bila zrela glumica. Kad su me pozvali da igram u "Čitaču" sećam se da nisam mogla da dišem. brinula sam kako će me kolege prihvatiti. Presrećna sam što sam upoznala reditelja Lješevića "za moju meru", koji me je pistio da budem ja. Zato sam srećna i ponosna što sam deo ovog repertoara! - rekla je Karanović.

Specijalna nagrada za umetnički doprinos pripala je ansamblu predstave "Ružni, prljvi, zli", Slobodanu Obradoviću u režiji Lenke Udovički. Godišnja nagrada za umetnički doprinos pripala je Borisu Lješeviću, reditelju predstave "Čitač", koja je proglašena kulturnim događajem 2020.

- Hvala BDP što dokazuje da je pozorište živo, večno i potrebno. Hvala Miri Karanović što se uselila u moj život i celoj ekipi "Čitača" - naveo je Lješević

Uz gromoglasan aplauz, ali i uz pesmu "Danas nam je divan dan" kolektiv BDP pozdravio je uručenje nagrade Srđanu Obrenoviću, za izuzetan doprinou  u kreiranju imidža kuće. Nagradu za doprinos u razvoju scenske delatnosti uručena je Vladimiru Radisavljeviću. Nagradu za radni doprinos dobili su rukovodilac finansija Dejan Stojanović i ekonomista Željko Nikolić.

Od danas, nova članica BDP je i naša proslavljena glumica Branka Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili