MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ U NOVOM SADU: Za Maticu srpsku- 51 milion dinara

M.A.K.

19. 02. 2021. u 17:54

POTPREDSEDNICA vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je Maticu srpsku i u razgovoru sa predsednikom Draganom Stanićem, naglasila da će Ministarstvo nastaviti da pruža podršku važnim aktivnostima Matice.

МИНИСТАРКА МАЈА ГОЈКОВИЋ У НОВОМ САДУ: За Матицу српску- 51 милион динара

MKI

-Opredeljeno je 51 milion dinara za redovne aktivnosti i, naravno, mogućnost učestvovanja na konkursima na kojima Matica srpska može da učestvuje, a odnosi se pre svega na izdavaštvo, na segment periodike, izdavanje časopisa  i naravno enciklopedije koje su osnovne i važne delatnosti i prioriteti Matice za ovu godinu - rekla je ministarka.

Posebna pažnja je bila usmerena na probleme restitucije, odnosno povratka imovine Matici srpskoj, čemu bi mogao, prema mišljenju Gojkovićeve, da donese lex specialis koji bi se odnosio i na Beogradski uniiverzitet i SANU. Gojkovićeva je istakla i da je prihvaćen predlog Biblioteke Matice srpske za obeležavanje 150 godina od rođenja Jovana Dučića, u sklopu Uneskovo obeležavanje godišnjica rođenja i smrti eminentnih ličnosti za period 2020-2021. godine, a obišla je i deo zgrade koji je renoviran nakon više od četrdeset godina. Sastanku su prisustvovali i potpredsednici Jovan Delić, Milan Matavulj i Srđan Šljukić, kao i generalni sekretar Matice srpske Milan Micić i upravnik poslova Matice srpske Jelena Veselinov. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri