PSIHODRAMA “RAĐANJE ČOVEKA NA IVICI”: Mesec nezavisne scene u Bitefu

V. V. S.

12. 02. 2021. u 19:18

U OKVIRU “Meseca nezavisne scene u Bitef teatru”, u subotu (13. februara), na programu je “Rađanje čoveka na ivici” prezentacija psihodrame terapeuta Vuka Vukovića.

ПСИХОДРАМА “РАЂАЊЕ ЧОВЕКА НА ИВИЦИ”: Месец независне сцене у Битефу

Foto: Aleksa Stanković

Predstava je nastala na tragu pandemije koja je donela neizvesnost, nova pravila i usložnjavanje već postojećih nehumanih hijerarhija i ljudske nepovezanosti.Autori su se, pokrenuti globalnim procesom, usmerili ka istraživačkom poduhvatu mapiranja koordinata ljudskosti u ambisu budućnosti. Terapeut će u Bitef teatru zajedno sa protagonistom, centralnom figurom psihodrame, kroz određenu životnu dilemu( a primenom psihodramskih tehnika), pokušati da istraži o kakvom je rađanju zapravo reč.

Kako se navodi, spajanje psihodramske tehnike sa samom suštinom pozorišta ima za cilj da ohrabri ljude da se kroz katarzu ponovo uhvate u koštac sa sopstvenim fundamentalnim pitanjima, ne skrivajući se iza onoga gde smo danas.Protagonista je Aleksandra Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)