KOLARIĆEVA PRVA NA LISTI: Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti poslao mišljenje o kandidatima

M. A. K.

08. 02. 2021. u 23:15

UPRAVNI Odbor Muzeja saveremene umetnosti prosledio je rezultate javnog konkursa za izbor dirktora ove važne kulturne institucije na beogradskom Ušću, na dalje odlučivanje Ministarstvu kulture i informisanja.

КОЛАРИЋЕВА ПРВА НА ЛИСТИ: Управни одбор  Музеја савремене уметности послао мишљење о кандидатима

Foto arhiva

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanih izvora, sva četiri kandidata, sa kojima je obavljen javni razgovor krajem januara - Nela Tonković, Marijana Kolarić, Slobodan Nakarada i Branko Popović, pozitivno su ocenjeni, odnosno konstatovano je da su podobni za čelnu poziciju u MSU.

Kao najpodobnijeg kandidata, Upravni odbor je, ipak, preporučio Marijanu Kolarić, istoričarku umetnosti i trenutnu umetničku direktorku privatne galerije "Novembar" sa Vračara, koju je ona i osnovala sa Srđanom Šaperom.

Na jučerašnjoj konferenciji povodom sto dana rada Ministarstva kulture i informisanja, ministarka Maja Gojković je rekla da očekuje da će joj ovih dana stići lista prioriteta koju je sastavio UO MSU, na čelu sa predsednikom Vladislavom Šćepanovićem.

- Videću kako su ih rangirali. Poštovaću njihovu volju i takav predlog uputiti Vladi Republike Srbije na usvajanje, bez ikakvog uplitanja - istakla je ministarka Gojković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024