DUH KRAJA 20. VEKA: Stručno vođenje kroz Gotjeovu izložbu u MSU

M.A.K.

27. 01. 2021. u 18:47

POSLEDNjE stručno vođenje kroz izložbu "Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje" u Muzeju savremene umetnosti, istoričar mode Stefan Žarić, održaće u subotu i nedelju u podne.

ДУХ КРАЈА 20. ВЕКА: Стручно вођење кроз Готјеову изложбу у МСУ

Bojana Janjić MSU

Tema njegovog izlaganja biće Žan-Pol Gotje i Tjeri Migler.

- I Gotje i Migler su na sebi svojstven način filtrirali duh vremena osamdesetih i devdesetih godina prošlog veka: pariski šik, radikalna seksualnost različitih subkultura, kultura njujorških klubova, androgine pop ikone, fascinacija korsetom i poigravanje sa ženskom siluetom samo su neke od karakteristika prisutne u stvaralaštvu oba umetnika. Zato i ne čudi činjenica da su oba Francuza često imali i iste muze, poput Dejvida Bovija, Naomi Kembel i Lejdi Gage - smatra Žarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu