ULICA MIRE FURLAN NA ADI BOJANI: Inicijativa da se na mestu gde je snimljen film "Lepota poroka" oda počast legendarnoj glumici

B.D.

22. 01. 2021. u 19:25

LEGENDARNA Mira Furlan ostaće upamćena u Crnoj Gori kao velika jugoslovenska glumica, i simbol zlatnih vremena Ade Bojane.

УЛИЦА МИРЕ ФУРЛАН НА АДИ БОЈАНИ: Иницијатива да се на месту где је снимљен филм Лепота порока ода почаст легендарној глумици

Foto: A. Stanković

Danas nakon što  je objavljena vest da je preminula Mira Furlan, spontano je pokrenuta   inicijativa da jedna od ulica na Adi Bojani dobije naziv po slavnoj  glumici kojoj je velemajstor režije Živko Nikolić poverio glavnu ulogu  u  kultnom   filmu “Ljepota poroka“.

- Zaslužila je Mira Furlan  bar jednu ulicu na nekoj budućoj, lepšoj Adi, naveo je Saša Čapunović na FB grupi Ada Bojana.

- Za  moju genraciju ime Mire Furlan vezuje se lepe emocije, zlatna doba Ade Bojane koje smo tamo doživeli kao klinci, mladi koji su radili na Adi. Kada se budu davala imena ulica na Adi Bojani, i stvore se uslovi tokom urbanizacije, nadam se da će inicijativa biti realizovana i jedna od ulica dobiti ime po Miri Furlan,  kaže Čapunović ispred Udruženja vlasnika objekata na Adi Bojani.

Čapunović podseća da je nekada na Adi Bojani postojao kultni lokal koji se zvao Mira Furlan.  

- Bio je to specifičan lokal, smešten u šipražju. Neko ko nije znao nije mogao ni doći do lokala. To je bilo omiljeno mesto Srđana Gojkovića Gileta iz Električnog Orgazma, benda  EKV, Srđana Todorovića i glumaca njegove generacije - priseća se Čapunović.

Kultni  film “Ljepota poroka“ Živko Nikolić snimio  je na Adi Bojani, Ulcinju, Baru.

Furlan  je  maestralno opravdala Nikolićevo poverenje  uz Miru Banjac, Petara Božovića, Mimu Karadžića i francuskog glumaca Alena Nurija.

Legendarna glumica Mira Furlan umrla je u 66. godini, u Los Anđelesu.

Kako pišu hrvatski mediji, uzrok smrti je virus Zapadnog Nila, koji joj je preneo zaraženi komarac. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca