KARENJINA-ŽENSKI HAMLET: Premijera predstave u Nišu, u režiji Irfana Mensura

D. A.

22. 01. 2021. u 11:53

ODLUČIO sam da napravim ljubavnu priču, jer smo zaboravili šta je to ljubav. Nestalo je sve iskonsko u nas. Suviše se kalkulacije uvuklo u naše živote i ovom predstavom hteo sam da pokažem koliko smo daleko otišli i otuđili se.

КАРЕЊИНА-ЖЕНСКИ ХАМЛЕТ: Премијера представе у Нишу, у режији Ирфана Менсура

Foto D. Alihodžić

Nadam se da će ova predstava imati dug vek, ne samo zbog naslova. Ana Karenjina je neka vrsta ženskog Hamleta - kazao je reditelj Irfan Mensur koji potpisuje režiju Tostojevog komada, ali i dramaturgiju i scenografiju.

On otkriva da mu je "Ana Karenjina" kao školska lektira bila dosadna te da je morao da preskače stranice "kako bi je što pre pročitao".

- I to je bilo upravo ovde, u Nišu, u gimnaziji "Stevan Sremac". Dvadesetak godina kasnije sam je pročitao bez preskakanja. Zaintrigiralo me je to što kao mlad nisam ništa shvatio, a drugo čitanje ostavilo je veliki trag - dodao je Mensur koji je prethodnih godina imao nekoliko uspešnih predstava u Nišu.

U ulozi slavne Ane Karenjine, publika će imati priliku da vidi dve glumice, Draganu Mićalović, i članicu niškog ansambla Katarinu Arsić.

- Emocije su mi pomešane, strah, ljubav, sreća, iščekivanje, i onda se ponovo vrati taj neki strah kako će sve biti na kraju. U suštini, iza svega toga zajedno stoji jedna velika želja da izađem na scenu - istakla je Dragana Mićalović.

Muziku za predstavu napisao je Sanja Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!