NOVA SEZONA U GALERIJI "ARTGET": Jubilej uprkos koroni

M.A.K.

19. 01. 2021. u 16:34

NA 266 izložbi održanih u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograd, od njenog osnivanja, 2002. godine, predstavljeno je stotinu domaćih i stranih autora, širokog poetskog raspona, od dokumentarne i istorijske do fotografije u savremenoj vizuelnoj umetnosti.

НОВА СЕЗОНА У ГАЛЕРИЈИ АРТГЕТ: Јубилеј упркос корони

Lazar Leković

Svoju jubilarnu 20. sezonu, koja počinje sa restrikcijama uvedenim zbog pandemije virusa COVID-19, posvetiće domaćim stvaraocima kako bi, tvrde, na taj način afirmisali i podržali  produkciju u neveselom vremenu. Selektori postavki su neki od  dosadašnjih umetničkih direktora i direktorki "Artgeta". Na planu međunarodne saradnje planirana je retrospektivna uticajne nemačke fotografkinje Sibil Bergeman.

Uz njenu retrospektivu, u 2021. godini biće realizovane izložbe - Belgrade Raw:

RawPerspectives: Jelena Nikolić, Predrag Đulinac i Stefan Janković; Aleksandar Kelić: Aleksandra Leković i Lazar Leković - "Portreti" (radni naziv); Jelena Matić: Sonja Žugić i Luka Klikovac; 58. Oktobraski salon: "Sanjari"; Ivana Tomanović: Aleksandar Kostić "Zamka"; Slađana Petrović Varagić i Miroslav Karić: Dragica Vukadinović, "Foto-prizori ograničenog trajanja" (radni naziv).

U ovoj godini planiraju i razgovore, predavanja, radionice, projekcije i vođenja sa umetničkim direktorima i autorima, saradnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju