IZLOŽBA DRAGIŠE ĆOSIćA U GALERIJI ULUS: Usnula moć bajke

M.A.K.

18. 12. 2020. u 17:24

POD nazivom "Priče o njoj...", u Galeriji ULUS, u Knez Mihailovoj 37, u četvrtak, 24. decembra biće otvorena izložba Dragiše Ćosića.

ИЗЛОЖБА ДРАГИШЕ ЋОСИћА У ГАЛЕРИЈИ УЛУС: Уснула моћ бајке

ULUS

Ovaj grafički posvećenik predstaviće radove nastale od 1984. do danas.

Reč je o niz od tri stotine grafika malog formata i šesnaest velikih, pa je tako Ćosićev stvaralački put sažet na jednom mestu. Deo postavke su i crteži koje je umetnik koristio kao predloške za grafičke listove.

- Likovni jezik Dragiše Ćosića sadrži liniju i prigušeni kolorit koji uobličava "opijenost tamom", ponor i dubinu. Celokupno stvaralštvo je varijacija jedinstvena sfera zaokruženog dela. Ta poetika upućuje na razmišljanje o postojanju bogate sadržajnosti u okviru dela, koje povlači njegovu kulturnu koloristiku obojenu čak i filozofijom bajke. Bajka je Ćosiću nešto što rađa i regeneriše život, nešto kao usnula moć čiju energiju treba obnoviti. beleži istoričarka umetnosti, Minja Čelar , u recenziji izložbe autora rođenog 1951. u Negotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)