ZAKASNELA "SMRT GOLUŽE": Brana Šćepanović nije dočekao premijeru svog naslova

V. V. S.

10. 12. 2020. u 07:51

U VELIKOJ sali novosadskog Pozorišta mladih, u subotu u podne, premijerno će biti izvedena predstava "Smrt gospodina Goluže" nedavno preminulog Branimira Šćepanovića, u režiji Patrika Lazića..

ЗАКАСНЕЛА СМРТ ГОЛУЖЕ: Брана Шћепановић није дочекао премијеру свог наслова

Foto Promo / Dokumentacija "Borba"

Naslov koji je maestralno "pretočio u film Živko Nikolić 1982. godine (a scenario napisao sam pisac prema svojoj noveli) sa Ljubišom Samardžićem u glavnoj ulozi, neobičnom igrom sudbine, dobiće svoju pozorišnu verziju nekoliko dana posle Šćepanovićeve smrti.

- Kada rejting postane jedina svrha, a kada ne postoji niko ko bi kontrolisao i regulisao etičke granice u ganjanju rejtinga, tada započinje naša priča o Goluži. Tada postaje zamislivo da ćemo možda, u bliskoj budućnosti, nečije samoubistvo zaista gledati kao deo televizijskog spektakla. Šta nas i ko nas onda sprečava da od nečije smrti napravimo zabavu i spektakl verovatno nezapamćene gledanosti?! - pita se reditelj Patrik Lazić, koji premijeru posvećuje Brani Šćepanoviću, i sa žaljenjem konstatuje: - Zakasnili smo petnaestak dana da vidite srpsku praizvedbu jedne od Vaših međunarodno najnagrađivanijih pripovedaka.

Predstava je rađena u koprodukciji Pozorišta mladih, "Beoarta" i Centra za razvoj vizuelne kulture. Komad, po motivima čuvenog dela, potpisuje Ana Đorđević, scenograf je Vesna Popović, kostimograf Milica Grbić Komazec, a kompozitor Rambo Amadeus.

Igraju Saša Torlaković, Slavica Vučetić, Jelica Gligorin, Saša Latinović, Kristina Savkov, Slobodan Ninković i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024