U NOVOM PROSTORU GRAFIČKOG KOLEKTIVA: Laboratorija za reciklažu LJiljane Stojanović

M.A.K.

05. 10. 2020. u 16:57

RADOVI na papiru i grafike Ljiljane Stojanović, na izložbi "Vrtloženje i kruženje", biće predstavljeni u novom prostoru Grafičkog kolektiva ( ulica Dragoslava Jovanovića 11), od 6, do 10. oktobar.

У НОВОМ ПРОСТОРУ ГРАФИЧКОГ КОЛЕКТИВА: Лабораторија за рециклажу Љиљане Стојановић

Foto: M.A. K.

Reč je o četvrtom segmentu projekta "Kreativno, nestrpljivo, izazovno...", u okviru koga se delima umetnika- saradnika ove kulturne institucije oplemenjuje zapušten, još arhitektonski neobnovljen prostor buduće galerije.

Postavka Ljiljane Stojanović, svojevrsno je istraživanje, tokom koga umetnica u svojoj laboratoriji reciklira stari papir. Koristi neuspele, probne grafičke otiske koje je odlagala godinama i postupkom reciklaže spašava ih od zaborava, nestanka,propadanja, transponujući njihovu energiju u nov vizuelni i problemski kontekst.

Rođena u Ljubljani 1955, Stojanovićeva je diplomirala 1979. na Odseku grafike Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije završila je na Odseku grafike Fakulteta likovnih umetnosti 1982. Od 1981. do danas, imala je oko 50 samostalnih i više 100 grunih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega