GLUMAC MIJINOG KOVA: Gordanu Kičiću uručena nagrada u Gornjem Milanovcu

M. BOŠNjAK

04. 10. 2020. u 21:51

PRE projekcije filma "Realna priča", njegovom reditelju, scenaristi i glavnom glumcu, Gordanu Kičiću, u subotu uveče u Gornjem Milanovcu, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac".

ГЛУМАЦ МИЈИНОГ КОВА: Гордану Кичићу уручена награда у Горњем Милановцу

Foto GM info

Ovo priznanje tradicionalno dodeljuje multimedijalna manifestacija u čast velikana pozorišne scene, filma i televizije.

- Priznanje mi znači lično i profesionalno, ali i zbog neke vrste nasleđa od Mije, iz nekadašnjih druženja u Tribunju na Jadranu, kod Vodica, gde je mnogo naših umetničkih velikana letovalo - prisetio se Kičić.

- Možda bi Mija sada bio srećan, što sam baš ja dobitnik ove prestižne nagrade.

Organizatori "Dana Mije Aleksića" su Kulturni centar u Gornjem Milanovcu i Opština, a pokrovitelj Ministarstvo kulture. Manifestacija je ustanovljena u zavičaju slavnog glumca, jer je Milosav Mija Aleksić rođen pre 97 godina u zabačenom milanovačkom, gružanskom selu Gornja Crnuća.

U obrazloženju ovogodišnje nagrade ističe se da su Mija i Kičić "istog glumačkog kova", a Kičića su za priznanje predložili Nenad Jezdić i Nebojša Dugalić, dosadašnji laureati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu