U SLAVU PISCA: Mural Dragoslava Mihailovića u Ćupriji

Z. G.

29. 09. 2020. u 14:19

Putnike, koji preko mosta na velikoj Moravi ulaze u Ćupriju iz pravca Jagodine dočekivaće mural Dragoslava Mihailovića, koji se uveliko oslikava na prvoj zgradi ovog grada.

У СЛАВУ ПИСЦА: Мурал Драгослава Михаиловића у Ћуприји

Foto Marija Radosavljević Komarac

Radi ga Marija Radosavljević Komarac (37), čija je skica pobedila na konkursu Ustanove kulture u Ćupriji. Pored portreta pisca, kompoziciju čine i elementi likovne interpretacije motiva romana "Kad su cvetale tikve" u vidu stilizacije venca od lišća i cvetova tikve koji obavijaju lik pisca.

- Budući da se prilično bojim visine, a želim i volim da budem muralista, suočila sam se sa svojim najvećim strahom i pobedila sam ga. Radimo na skelama, od kojih je treća, završna etaža, na oko osam metara. Izazov je bio i kada smo skicu na zid prenosili putem projektora, a ne mreže, jer je to bio brži i lakši način. Četiri sata smo bili u korpi krana, što nije bilo lako. Izazov mi je i zbog površine od 36 kvadrata, jer je najveći mural koji sam uradila imao 20 kvadrata. Ali, ništa mi nije naporno, jer radim ono što volim - kaže, za "Novosti", Marija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?