POZORIŠNI FESTIVAL: „Teatar u tvrđavi“ od 21. do 25. septembra

D. N.

20. 09. 2020. u 20:17

U MALOM gradu tvrđave u Smederevu od 21. do 25. septembra održava se pozorišni festival „Teatar u tvrđavi“, sedmi po redu.

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ: „Театар у тврђави“ од 21. до 25. септембра

Foto: N. Živanović

Prva na programu, od 20 sati, biće drama „Smederevo 1941“ novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, koja govori o stradanju glumaca ovog pozorišta tokom eksplozije 5. juna 1941. godine. O toj temi govori i knjiga autora Ane Đorđević i Aleksandra Milosavljevića, čija se promocija održava dva sata pre predstave, u Centru za kulturu.

Narednih dana na programu su predstave „Dva viteza iz Verone“ - Šabačko pozorište, M.I.R.A – Bitef teatar, „Kako vam drago“ - Narodno pozorište Niš, Kruševačko pozorište i Nišvil džez teatarski festival. Festival se zatvara 25. septembra, predstavom „Lepe Brena prodžekt“, rađenoj po konceptu i u režiji Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević.

Sve predstave igraju se u Malom gradu smederevske tvrđave, od 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

Tokom festivala, 24. septembra, odigraće se i jedna predstava za decu - „Tri praseta“ Kruševačkog pozorišta, od 18 sati, uz besplatan ulaz.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)