FILMOVI NA DVE LOKACIJE: U Novom Sadu na Novom naselju šesti "21114 – Film fest" od 17. do 20. septembra

Lj. P.

15. 09. 2020. u 13:25

ŠESTI po redu "21114 – Film fest“ na Novom naselju od 17. do 20. septembra održaće se na dve lokacije na otvorenom u ovom delu Novog Sada. Pored posetiocima dobro poznate lokacije, livade u Ulici Bate Brkića 34, mestu budućeg Kulturnog centra Novo naselje, ove godine imaće program i na livadi prekoputa Gerontološkog centra.

ФИЛМОВИ НА ДВЕ ЛОКАЦИЈЕ: У Новом Саду на Новом насељу шести 21114 – Филм фест од 17. до 20. септембра

Foto: Arhiva VN

Publika će na zelenim površinama uživati kako u kultnim filmskim ostvarenjima, tako i u najnovijim naslovima autora iz celog regiona, a repertoaru su „Nebeska tema“, „Tusta“, „Realna priča“, „Moj jutarnji smeh“, „Grudi“, „Dohvati nebo“ i „Dnevnik Diane Budisavljević“.

Poseosetioci će imati zadatak da izglasa najbolji film iz selekcije kratkometražnih filmova „Zlatni čep“, a za ovu nagradu putem konkursa Novog kulturnog naselja, prijavilo se više od 50 filmova iz svioh zemalja bivše Jugoslavije.

Novina na ovogdišnjem programu biće „Bioskop kod Ike i Tibora“, na novoj lokaciji, livadi prekopura Gerontološkog centra, a doajeni novosadskog umetničkog života Ilija

Ika Bašić i Tibor Vajda, odabrali su naslove oje filmska publika retko ima priliku da pogleda.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a festival će se održati u skladu sa svim pravilima i merama sprečavanja širenja i zaštite od zarazne bolesti kovid-19, u smanjenom kapacitetu. Organizatori Novo kulturno naselje apeluju na posetioce da došu na vreme i zauzmu mesto i da se pridržavaju svih mera.

Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar, organizovalo 15 festivala, više od 1.000 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih humanitarnih akcija, nekoliko međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)