ARIJE SA BALKONA: Narodno pozorište večeras spremilo specijalni program za beogradsku publiku

V. V. S.

29. 08. 2020. u 06:47

POD sloganom "Ponovo zajedno", večeras u 22 časa, ispred nacionalnog teatra održaće se specijalan program u čast nastavka pozorišnog života i nove sezone.

АРИЈЕ СА БАЛКОНА: Народно позориште вечерас спремило специјални програм за београдску публику

Foto Narodno pozorište

U njemu će učestvovati sva tri ansambla, na dve "lokacije" - na balkonu zdanja i na improvizovanoj pozornici ispred glavnog ulaza zgrade na Trgu republike:

- Sve se dešava napolju, na balkonu će se smenjivati operski pevači, uz pratnju klavinole koja je udaljena četiri metra. Ispod, ispred glavnog ulaza odvijaće se baletski program, sa izvođačima na propisanoj distanci. Scena je ograđena, a publika će se nalaziti s druge strane ulice - objašnjava upravnica Ivana Vujić.

Ansambl je juče imao prvu probu, a po rečima Vujićeve, gledaoci su se rasporedili, neko je sedeo ispred muzeja, neko stajao, porodice su okolo šetale s decom...

- Svi koji su se našli u blizini učestvovali su u ovom događaju. Saobraćaj se odvijao bez problema, mešali su se zvuci grada sa operskim arijama. Sve je tako i zamišljeno da srce pozorišta pulsira sa Beograđanima, čak i onima u trolejbusima i automobilima koji su u prilici, bar u prolazu, da "zakače" deo te atmosfere - kaže Vujićeva.

Među učesnicima večerašnjeg programa su prvakinja Drame Radmila Živković, glumci Suzana Lukić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović, operski prvaci Jadranka Jovanović i Janko Sinadinović, Evgenija Jeremić, solisti Baleta Milica Jevtić, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan i Ljupka Stamenovski. Specijalni gosti su Sofija Knežević (džez pevačica koja trenutno živi i radi u Njujorku) i Eliot Lejson, muzičar iz Njujorka.

Balerine na improvizovanoj pozornici / Foto Narodno pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba