AKO posle nove medijacije sa producentima kuće Omega Production, koja je zakazana u petak, Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture odluče da ja više nisam reditelj filma i TV serije "Košare", tu odluku mora neko i da potpiše.

Iko

27.08.2020. 18:55

Covece ti si za scenario dobio 20.000eura, ako nece da snimaju po njemu ne moraju, producenti ce snimati onako kako oni zamisljaju film u celosti... Film nije samo scenario, vec i kostimi, muzika, svetl9, sminka... I jos 20 drugih stvari...i da producenti se pitaju svugdebu svetu, oni placaju. Ako to ne znas nije za tebe da snimas film

PatroXXL

27.08.2020. 21:47

@Iko - О грешите. Држава плаћа у овом случају а продуцентска кућа је само за контролу трошкова. И ти "продуценти" нису један динар сопственог новца уложили. Ви или сте необавештени или злонамерни а са обзиром да баратате неким цифрама које ми обичан свет не познајемо (мислим на новац за сценарио) полазим од тога да сте директно заинтересовани да у овом случају продуценти испадну добри момци. А нису то, знамо то и ја и би и велика већина народа само из овога што се до сада дешавало.

Iko

28.08.2020. 13:35

@PatroXXL - Citaj malo sta je taj glavonja rekao zaradio je 20.000eura, a ili mesecno 1743 e to je sam rekao, napisao.... On je mislio da ce moci sam da manipulise sa parama, ali neide to vise tako, doslo drugo vreme... Jel znas da je direktor jedne drzavne firme na putne troskove uzeo ogromne pare svaki dan je isao iz subotice za vranje i nazad, jel ti mislis da je to moguce... Ili je nesto drugo po sredi, subotica-vranje 500km jedan smer

Pametnjaković

27.08.2020. 23:57

@Iko - To kad se napiše, uzeo si 20 000 evra, šta hoćeš više, i to u zemlji gde je večina plata 300-400 evra, diskvalifikuje ga kao prevaranta koji je nažvrljao dve tri stranice nekog teksta, obogatio se i još zakera.... Čovek pisao scenario više od godinu dana sa još jednim kolegom, koliko sam razumeo za film i 14 epizoda serije, pri čemu je obilazio lokacije, pričao sa učesnicima.... Kad se to podeli samo sa brojem meseci, bez troškova, ispada plata od oko 1000 evra, ko svaki taksista, vozač kamiona, da ne pominjemo zavarivače i kraniste.... A što se tiče producenata ili "producenata" u ovom slučaju, takođe se ne slažem. To o čemu vi pišete stvarno je tako, ali ti Producenti koji se o svemu pitaju su privatnici, koji troše sopstveni novac, pa ako Berd Pit hoće da producira film u kome tri sata snima bumbara koji leti sa cveta na cvet, to je njegova stvar, ili u našoj zemlji, na primer, Bjelogrlić. Troši svoje pare, ili pare koje je sam nabavio, pa može da snima i o fudbalerima i o Tomi Zdravkoviću, a i o rodama.... Ali ako država da ogromne pare građana, još priskoče i državna preduzeća, da se snimi dobar film o junacima sa Košara, MORA DA SE SNIMI DOBAR FILM O JUNACIMA SA KOŠARA. U tom slučaju Producenti postaju "Producenti" i služe samo da namaknu pare na svoje račune i uzmu što veću maržu, drugu svrhu nemaju.

Dragan R

29.08.2020. 11:34

@Iko - Poštovani gospodine očigledno je da ste vi na strani producenata, ili da budem precizniji, bez ikakve provere činjeničnog stanja jednostavno kopirate i branite zapadni sistem ("...i da producenti se pitaju svugde u svetu, oni placaju."). S druge strane su oni koji na isti način, nekritički i neargumentovano, brane reditelja. Jedino u vezi čega nemam nikakve dileme u vezi ovog slučaja je činjenica da je sramno to što se dešava. Šta je u pozadini svega ne znam, ali kao što to obično i biva napre će biti da je reč o novcu i/ili politici. Tačno je da su producenti ti koji se pitaju i odlučuju. Oni su ti koji pokreću projekat, obezbeđuju sredstva, biraju scenario, biraju reditelja, organizuju kopletan proces stvaranja filma,... Problem je u tome što su producenti za ovaj film dobili ogromna sredstva od države (Filmskog centra Srbije) i to pod stogo definisanim uslovima. Da bi ta sredstva dobili morali su da dostave scenario, sinopsis (kratak sadržaj radnje filma), biografiju reditelja i scenariste, ugovore sa rediteljem i scenaristom, listu autorske ekipe filma sa pisanim izjavima svakog člana ekipe, finansijski plan, vremnenski plan,...Sve ovo ste i sami mogli da pronađete na internetu i da ste se potrudili ne bi sigurno donosili tako neutemeljene zaključke. Jasno je da po zakonu producenti mogu da izmene scenario, da izmene vremenski plan (da brže snimaju) i da promene reditelja, ali u tom slučaju moraju da vrate državi novac, jer su promenili uslove pod kojima su ga dobili.

Milivoje

28.08.2020. 11:47

Glavni producent je radio po Sloveniji, Hrvatskoj i kod Mila i njegovih u DPS-u, a reditelj Balša je bio učesnik rata i branio Srbiju. Ovaj Tarzan nije bio na Košarama. Kraj svake dalje priče.