KRATKE PRIČE O KORONI: Premijera predstave "Intimnost" u režiji Andreja Nosova

V. V. S.

13. 08. 2020. u 11:22

NA Dubrovačkim letnjim igrama večeras će premijerno biti izvedena predstava Hartefakt fonda "Intimnost", u režiji Andreja Nosova, a po tekstu Biljane Srbljanović.

КРАТКЕ ПРИЧЕ О КОРОНИ: Премијера представе Интимност у режији Андреја Носова

Leon Lučev i Jelena Graovac na probi

Ovaj projekat bavi se istraživanjem novih pozorišnih formi kao odgovora na "kovid" okolnosti. Šta se sve promenilo u našim životima, izneće na scenu Leon Lučev i Jelena Graovac - kroz kratke priče o distanci, disciplini, (samo) izolaciji, privatnosti i preispitivanju intimnosti u senci nepoznatog virusa...

- Sve te velike reči kojima opisujemo poziciju u kojoj smo se našli sa koronom, nisu nikakvo novo osećanje. One su samo izoštrile i naglasile sve nedostatke naših života i u prvi plan stavile strahove - kaže uoči premijere Andrej Nosov. - Plaši se čovek stalno, od smrti do te proklete egzistencijalne i emotivne neizvesnosti u kojoj živimo. Preko novih tehnologija, naši životni prostori postali su javni, a društvene mreže jedini su način da budemo povezani sa drugima...

Reditelj ističe da se u predstavi čuje i rečenica da "sve što je važno poneli smo u svoja četiri zida, a sve što nije - nismo ni poneli":

“Intimnost“

- Vreme će pokazati da bez mnogih stvari može da se preživi. I ta neizvesnost o budućnosti, o kraju i tome kakav će on biti, otvorila je samo nove prostore slobode, ali i potlačenosti. Pa i one najintimnije i najličnije izolovanosti koja je tihi ubica. Za mene je rad u pozorištu, u ovim okolnostima, velika privilegija. Trebalo nam je mnogo snage, želje i hrabrosti da napravimo ovu predstavu. Ne samo zbog korone, nego i društvenih paradigmi koje prate temu intime. Za nas je intima i politička jer se deli, živi sa drugima u zajednici. Ona je zato prostor slobode, kao i odgovornosti za onog drugog - naglašava Nosov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)