FESTIVAL MEDITERANSKOG I EVROPSKOG FILMA U TREBINJU: Ani Sofrenović i vojislavu Brajoviću dodeljen "Zlatni platan"

S.M.

09. 08. 2020. u 13:35

DODELOM nagrada "Zlatni platan" glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu, u Trebinju počeo Osmi festival mediteranskog i evropskog filma.Glumac Vojislav Brajović rekao je da mu dodeljena nagrada prija, da je to najbolja plata svakome da zna da nije radio uzalud, a posebno ga raduje što je u Trebinju uprkos epidemiji virusa korona.

ФЕСТИВАЛ МЕДИТЕРАНСКОГ И ЕВРОПСКОГ ФИЛМА У ТРЕБИЊУ: Ани Софреновић и војиславу Брајовићу додељен Златни платан

Foto: SRNA

-Drago mi je da smo tu i da znamo da možemo zajedno da se izborimo sa svim problemima koji nas tište, a da nas ove nagrade samo podstiču da budemo odgovorni prema onom što radimo, rekao je Brajović novinarima.

Sofrenovićeva je navela da je prvi put u Trebinju, te da joj je drago da je tu.


-Divno je što je to ove godine, što je to jedan od retkih festivala koji je uspeo da se održi u ovoj situaciji. Mnogo je straha, nepredvidivosti, ljudi su u nekom posebnom stanju i drago mi je da imaju želju da vide nas glumce i dođu na Festival, da nekako pokušavamo da taj normalni život čuvamo što bolje možemo, rekla je Sofrenovićeva novinarima.

Foto: SRNA

 


Osmi Festival mediteranskog i evropskog filma otvorila je proslavljena glumica Nataša Ninković koja je istakla da su umetnost i film kao dio nje, obično svedočanstvo nekog vremena, slika nekog društva.


-Ja vas pozivam da sačuvate kulturu, umetnost, film, lepotu i dobrotu u vama, da je ne podrazumevate, da se borite za nju, ona će vam to višestruko vratiti. To je nekako najlepši mogući način da mi sačuvamo naš prelepi grad, naše Trebinje, rekla je Ninkovićeva.


Zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić podsetila je prisutne na sva velika glumačka imena kojima je ranijih godina dodeljena nagrada "Zlatni platan", te napomenul da je ovaj festival za Trebinje posebno važna manifestacija.


Tokom Festivala, koji će trajati do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova. Projekcije filmova su zbog epidemiološke situacije na tri lokacije, letnoj sceni Doma mladih, platou ispred Muzeja Hercegovine i na terasi hotela "Leotar". Festival se održava pod motom "Nova energija", a pokrovitelji su Ministarstvo prosvete i kulture RS, Uprava za dijasporu Srbije i grad Trebinje. Ulaz za sve projekcije je slobodan, a gledaoci besplatnu ulaznicu mogu rezervisati na imejl adresi rezervacijetff@gmail.com


U pratećem programu u Kulturnom centru u Trebinju otvorena je izložba "Faktastika" u saradnji sa Modernom galerijom Valjevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)