POSLE TRI DECENIJE DEJVID LINČ ZA NETFLIKS ADAPTIRA KULTNI FILM: "Divlji u srcu" kao serija:

Jl. B.

05. 08. 2020. u 11:20

POSLE uspešnog povratka treće sezone serije "Tvin Piks" na male ekrane nakon 26 godina pauze, režiser Dejvid Linč najavio je da će svoje filmsko ostvarenje iz devedesetih godina, "Divlji u srcu", adaptirati u TV seriju.

ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ДЕЈВИД ЛИНЧ ЗА НЕТФЛИКС АДАПТИРА КУЛТНИ ФИЛМ: Дивљи у срцу као серија:

Foto: Promo

- Uživao sam u radu na poslednjem "Tvin Piksu". Mnogo više mi se dopada da ispričam dugačku priču nego da sve stisnem u jedan film. Što se tiče "Divljih u srcu", završili smo prve tri epizode, a imam razvijenu priču za celu sezonu - istakao je Dejvid Linč.

Kasting će, kako tvrdi reditelj, biti poseban izazov s obzirom na karaktere koje su 1990. tumačili Nikolas Kejdž i Laura Dern. Njihove uloge će, kako Linč objašnjava, posložiti malo drugačije, odnosno glavni likovi se neće pojavljivati u svakoj epizodi.

U filmu "Divlji u srcu" glumački tandem Kejdž i Dern igrali su ljubavni par Sejlora i Lulu, koji je progonila Lulina luda majka Marijeta (Dajana Led). Bizarna on the road priča o dvoje mladih, koji su "divlji u srcu" nagrađena je Zlatnom palmom u Kanu 1990. godine, te je brzo stekla kultni status kod ljubitelja Linčovog opusa. Film koji je američku stvarnost preobratio u manijakalne slike bizarne prodornosti, izgledao je američkoj publici suviše evropski u svom autorskom stavu. Ipak, "Divlji u srcu" je estetski, kao i konceptualno, istakao tri tendencije koje su bile tipične za brojne američke filmove s početka devedesetih: prodor reklamne video estetike, sve ekstremnije estetizovanje nasilja i ironična igra sa kombinovanjem žanrova.

Slavni filmadžija dao je veoma jednostavan odgovor u svom stilu na pitanje zašto seriju radi za Netfliks kada je 18 novih epizoda "Tvin Piksa" emitovano na američkoj kablovskoj mreži "Šoutajm".

- Za sve je kriv moj majmun kapucin. Posle "Tvin Piksa" sa tim majmunom sam izveo malu tačku na neformalnom i opuštenom druženju sa ljudima iz Netfliksa, koji imaju mnogo novca. Kada sam ih upitao šta ako majmun poželi sa mnom da krene na neki road trip, oni su me pogrešno shvatili i pomislili da želim opet raditi "Divlje u srcu" i onda su me počeli zatrpavati novcem - zaključio je Dejvid Linč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024