HOLIVUDSKA EKIPA U SRBIJI SNIMA NASTAVAK FILMA "NE DIŠI": Stiven Lang u Beogradu

R. RADOSAVLjEVIĆ

28. 07. 2020. u 21:13

POSLE priprema tokom februara i marta koje su prekinute zbog pandemije, u Beograd je pre dva dana stigla slavna holivudska ekipa filma "Ne diši" (Don't Breathe), na čelu sa glumačkom zvezdom Stivenom Langom, koja će u Srbiji snimati dugoočekivani nastavak ovog horor hita.

ХОЛИВУДСКА ЕКИПА У СРБИЈИ СНИМА НАСТАВАК ФИЛМА НЕ ДИШИ: Стивен Ланг у Београду

Foto: IMDB

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, reditelj i scenarista Fede Alvarez, i producenti Sem Rejmi i Rob Tejpert, planiraju da snimanje u Srbiji traje 50 dana, gotovo sve scene snimaće se u studijima u Beogradu, a preliminarni budžet koji će biti potrošen kod nas iznosi oko devet miliona dolara. Prethodno ostvarenje, prvi deo filma "Ne diši" iz 2016. u celosti je snimljeno u Detroitu, sa sličnim budžetom (manje od 10.000.000 dolara), a na bioskopskim blagajnama širom sveta Alvarezova horor drama zaradila je blizu 160.000.000 dolara i bila jedan od najgledanijih filmova u toj godini.

Foto: IMDB

Slavni Stiven Lang, zvezda filmova "Lovac na ljude", "Getisburg", "Bogovi i generali", "Državni neprijatelji", "Avatar"..., koji je u prvom delu "Ne diši" oduševio kritiku i publiku ulogom slepog veterana, i u nastavku filma igraće glavnu ulogu. U glumačkoj ekipi su i Džejn Levi, Dilan Minet, Danijel Zovata..., a ovaj film dovodi u našu zemlju ekipu od oko 250 ljudi koji će raditi u glavnoj produkciji, uz učešče i naših brojnih filmskih radnika.

Koliko je za Srbiju kao lokaciju važan ovaj projekat govori i činjenica što je Alvarezova priča o trojici prijatelja koji pokušavaju da opljačkaju slepog čoveka 2017. osvojila nagradu "Saturn" za najbolji horor film. Prema oceni brojnih američkih kritičara koji su "Ne diši" proglasili najboljim ostvarenjem u ovom žanru u poslednjih 20 godina, Alvarez je krenuo stopama slavnog Hičkoka, najvećeg majstora horora.

Foto: IMDB

Iza nastavka filma koji u vreme kolapsa filmske industrije u čitavom svetu predstavlja veliku "injekciju" optimizma za našu zemlju stoje najveće američke producentske kuće, Sony Pictures Worldwide, Ghost House Pictures i Good Universe. Ovaj projekat kod nas dovodi kompanija Work in progress, koja već godinama dovodi u Srbiju najpoznatije holivudske producentske ekipe i glumačke zvezde, a premijera nastavka Alvarezovog horor remek-dela očekuje se krajem iduće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo