UPOZNAVANJE PREKO BAJKI I BASNI: Raspisan regionalni konkurs - poseban fokus na deci sa smetnjama u razvoju

V.C.S.

15. 07. 2020. u 16:42

УПОЗНАВАЊЕ ПРЕКО БАЈКИ И БАСНИ: Расписан регионални конкурс - посебан фокус на деци са сметњама у развоју

Foto Dephosite

NEVID teatar iz Banjaluke u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije, pozvao je sve autore i autorke sa područja Srbije, BiH i Crne Gore da napišu originalne bajke i basne na temu kulturnih različitosti. Konkurs je raspisan u okviru projekta "Obrazovanje kroz igru", koji se realizuje kroz Zajednički regionalni program "Dijalog za budućnost", a sprovode ga UNDP, UNICEF i UNESCO.

Osim originalnog teksta, autori mogu da pišu i o problemima obrazovnog sistema u državi u kojoj žive, i da navedu konkretne ideje reforme obrazovanja. Konkurs je otvoren od 15. jula i trajaće do 15. septembra, do minut do ponoći.

Deset najlepših izabranih bajki ili basni biće objavljene u ilustrovanoj knjizi (elektronska verzija će biti dostupna na veb sajtu projekta). Biće organizovan i dvodnevni obrazovni program, krajem novembra u Banjaluci, u okviru kog će se održati i javno čitanje najljepših bajki i basni, radi promovisanja autorskog dramskog stvaralaštva u regiji. Jedan od fokusa projekta, kako kažu organizatori, biće usmeren na ugroženu i osetljivu decu u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, pa će Nevid teatar objaviti i audio-knjigu za decu sa smetnjama u razvoju, a biće kreiran i animirani mulitmedijalni pozorišni bonton.

Ovaj teatar će, u decembru, odigrati i interaktivnu predstavu za decu i odrasle "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja", i realizovati 20 dramskih radionica u 10 gradova Srbije, među kojima su Beograd, Užice, Šabac, Zrenjanin, Kragujevac...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)