UMETNOST U VREME KRAJA HUMANIZMA: Kusturici dodeljena nagrada "Borisav Stanković"

Дејан Ристић
Dejan Ristić

14. 04. 2024. u 21:28

U DVORIŠTA Muzej-kuće Bore Stankovića u Vranju, na samom kraju 58. Borine nedelje, održano je veče dobitnika nagrade "Borisav Stanković", Emira Kusturice.

УМЕТНОСТ У ВРЕМЕ КРАЈА ХУМАНИЗМА: Кустурици додељена награда Борисав Станковић

Dejan Ristić

Kusturici su nagradu koja nosi ime velikog Bore Stankovića, uručili predsednik žirija za dodelu nagrade prof. dr Milo Lompar i Miroslav Cera Mihailović, urednik Književne zajednice "Borisav Stanković". Proslavljenom reditelju i piscu nagrada je dodeljena za, kako je naglasio Lompar, celokupan književni rad.

Ovo je 35. put da se dodeljuje nagrada "Borisav Stanković" i spisak svih dobitnika čini svojevrsnu antologiju srpske književnosti poslednjih decenija, rekao je Mihailović.

Emir Kusturica je u svojoj besedi dotakao uloge umetnosti i umetnika u savremenom životu u kojem nam, kako je rekao, preti "kraj humanizma".

 

BONUS VIDEO - Putin u četiri oka sa Kusturicom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)