MATEO GARONE NA "KUSTENDORFU": Možda ovde proslavimo "Oskara"

N. J.

23. 01. 2024. u 18:38

NEKOLIKO časova uoči dolaska u Mokru Goru, proslavljeni reditelj Mateo Garone saznao je da je njegov film „Ja, kapetan“ nominovan za „Oskara“.

МАТЕО ГАРОНЕ НА КУСТЕНДОРФУ: Можда овде прославимо Оскара

N. Janković

 - Kada je Paolo Sorentino bio ovde, rekao mi je da ide u Holivud jer mu je film nominovan za „Oskara“. Poslao sam mu nedugo zatim poruku, da će „Oskara“ dobiti. Uzvratio je porukom, kada se to zaista i dogodilo, da sam bio u pravu i da mu je prethodna poseta „Kustendorfu“ donela sreću – rekao je Emir Kusturica, nakon što je dočakao italijanskog reditelja u Mećavniku.

- Ovo je jedinstven festival, razlikuje se od drugih jer je ovo velika porodica. Lepo je setiti se koliko me je Emir podržavao kada sam počeo da se bavim filmom. Kada sam imao 22 godine išao sam u Veneciju na festival, jer sam voleo filmove, u to vreme sam bio slikar. Njegova podrška mi je pomogla i ja poziv prijatelja da ovde dođem nikada ne bih mogao odbiti. Nije važno gde se u tom trenutku nalazim, a poseta možda i meni donese sreću, kao Sorentinu. Srećan sam kad sam ovde. Ovo je moja treća poseta „Kustendorfu“, a ako dobijem tog „Oskara“ možda proslavimo baš ovde – rekao je Garone. 

Garoneu će večeras u Mokroj gori biti dodeljena nagrada "Drvo života".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!